La Cursa

Les curses de karts de coixinets van néixer l’any 1976, quan un grup de nois i noies de l’Agrupament Escolta Martin Luther King de Sant Just Desvern van decidir crear un nou joc per divertir-se.

Aquesta colla de joves va començar a construir uns vehicles artesanals molt senzills, amb quatre travessers i quatre coixinets, amb els quals baixaven pel carrer Freixes, amb una pendent del 7,48%. Aquest era l’indret perfecte per practicar el primer descens de la història de les curses de karts de coixinets; es llançaven pel pendent i descobrien la sensació de la velocitat.

Les primeres curses van començar com un joc, amb la participació de pocs karts. Es va ampliar el circuit amb el carrer de la Creu del Pedró. Aleshores, ja s’intuïa que es tractava d’una activitat que guanyaria molts simpatitzants, ja que era un esport molt divertit, participatiu i creatiu, per al qual no calia una despesa econòmica important. La primera competició es va celebrar la tardor de 1977, organitzada en col·laboració amb alguns pares de l’Agrupament. Hi van prendre part 8 karts. L’any següent ja en van ser 24, i es van incloure les primeres mesures de seguretat (quatre neumàtics). La tercera edició ja va tenir una participació de 61 vehicles.

Vist l’èxit i el ressò que ja tenia entre els habitants del municipi i amb vista a dur a terme una organització acurada i planificada de la cursa, l’any 1983 es va crear una comissió organitzadora independent. D’aleshores ençà, aquesta comissió és l’encarregada dels preparatius de la cursa.

Publicitat

Instagram
YouTube